Käytännön ohjeita

Taulukot ja laskimet

Taulukot ja laskimet pitää tuoda koulun kansliaan niin, että tarkistukseen jää vähintään kokonainen työpäivä. Eli jos kirjoitukset ovat keskiviikkona, laskin pitää tuoda maanantaina toimiston aukioloaikaan mennessä. Jos koe on maanantaina, on laskimet ja taulukkokirjat toimitettava tostaina. Kirjoita nimesi taulukkokirjan ja laskimen päälle. Taulukoita ja laskimia saa käyttää matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa.

Mitä mukaan?

Tarvitset omat eväät. Pakkaa eväät läpinäkyviin rapisemattomiin astioihin tai kääreisiin. Eväiden mukana ei saa olla tekstiä esim. tuoteselosteita. Lastaa eväät ala-aulasta löytyville tarjottimille.

yo

Omat kumit ja kynät, viivaimet ja harpit. Koulu toimittaa etukäteen tarkistettavaksi tuodut laskimet ja taulukkokirjat koesaliin (ei omia papereita).

Kännyköitä tai vastaavia teknisiä laitteita ei saa viedä kotilaan. Kännykän voi jättää koeaamuna kansliaan.

Pukeudu lämpimästi ja mukavasti niin, että voit tarpeen vaatiessa vähentää tai lisätä vaatetusta. Myöskään vaatteissasi ei saa olla tekstiä.

Kirjoituspaikat

Kuullunymmärtämisen kokeet pidetään luokassa 308, kokoontuminen on luokan edessä.

Kirjalliset kokeet pidetään liikuntahallissa. Kokoontuminen koulun ala-aulassa.

Kokoontuminen

Tule paikalle hyvissä ajoin. Ilmoitettuna aikana aloitetaan siirtyminen kokoontumispaikalta kokeeseen.

Sairastuminen yms.

Sairastumisen sattuessa ota mahdollisimman pian yhteys rehtoriin (p. 050-321 2641) ja hanki lääkärintodistus.

Poistuminen

Kirjallisesta kokeesta ei saa lähteä ennen klo 12. Koe päättyy 6 tuntia pöytäkirjaan merkitystä aloitushetkestä.

Poistuessasi jätä valvojalle kaikki paperit, myös suttupaperit. Varmista että jokaisessa paperissa on nimesi, olet vastannut oikeaan määrään kysymyksia ja vastauksesi ovat numerojärjestyksessä. Merkitse selvästi yliviivaamalla suttupaperit.

Kokeet

Äidinkielessä on kaksi koetta: tekstitaidon koe ja esseekoe. Molemmat kokeet vaikuttavat loppuarvosanaan. Äidinkielen tekstitaito- ja eseekoe kirjoitetaan lyijykynällä. Paperille kirjoitetaan joka riville.

Vieraissa kielissä on kuullunymmärtämiskoe, tekstinymmärtämiskoe sekä aine ja rakenne ja mahdollisesti muunnostehtävä, tiivistelmä. YTL ei ilmoita etukäteen kullakin kerralla käytettäviä tehtävätyyppejä.

Optiset lomakkeet täytetään pehmeällä lyijykynällä, muut tuotokset kirjoitetaan siististi kuulakynällä tai lyijykynällä.

Matematiikassa on 15 tehtävää, kokelas vastaa enintään kymmeneen. Ensimmäinen lasku lasketaan kokoarkille, muut puoliarkeille.

Reaaliaineen koe

Yhtenä päivänä voi osallistua vain yhden reaaliaineen kokeeseen. Siten yhdellä tutkintokerralla voi suorittaa enintään kaksi reaaliaineen koetta. Tutkinnon hajauttamalla voi halutessaan osallistua usean reaaliaineen kokeeseen.

Reaali 1
psykologia