Käytännön ohjeita

Taulukot ja laskimet

Taulukot ja laskimet pitää tuoda koulun kansliaan niin, että tarkistukseen jää vähintään kokonainen työpäivä. Eli jos kirjoitukset ovat keskiviikkona, laskin pitää tuoda maanantaina toimiston aukioloaikaan mennessä. Jos koe on maanantaina, on laskimet ja taulukkokirjat toimitettava tostaina. Teippaa nimesi taulukkokirjan ja laskimen päälle. Taulukoita ja laskimia saa käyttää matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa.

Mitä mukaan?

Tarvitset omat eväät. Pakkaa eväät läpinäkyviin rapisemattomiin astioihin tai kääreisiin. Eväiden mukana ei saa olla tekstiä esim. tuoteselosteita. Lastaa eväät ala-aulasta löytyville tarjottimille.

yo

Oma tietokone, virtajohto, kynä(t) sekä henkilöllisyystodistus mukaan. Koulu toimittaa etukäteen tarkistettavaksi tuodut laskimet ja taulukkokirjat koesaliin (ei omia papereita).

Kännyköitä, älykelloja tai vastaavia teknisiä laitteita ei saa viedä kotilaan. Kännykän voi jättää koeaamuna kansliaan.

Pukeudu lämpimästi ja mukavasti niin, että voit tarpeen vaatiessa vähentää tai lisätä vaatetusta. Myöskään vaatteissasi ei saa olla tekstiä.

Kirjoituspaikat

Tarkista kirjoituspaikka kutakin koetta varten koulun kotisivuilta.

Liikuntahallissa ja Karkkilasalissa pidettävien kokeiden kokoontuminen tapahtuu koulun ala-aulassa.

Kokoontuminen

Tule paikalle hyvissä ajoin. Ilmoitettuna aikana aloitetaan siirtyminen kokoontumispaikalta kokeeseen.

Sairastuminen yms.

Sairastumisen sattuessa ota mahdollisimman pian yhteys rehtoriin (p. 050-321 2641) ja hanki lääkärintodistus.

Poistuminen

Kirjallisesta kokeesta ei saa lähteä ennen klo 12. Koe päättyy 6 tuntia pöytäkirjaan merkitystä aloitushetkestä.

Varmista, että olet vastannut oikeaan määrään kysymyksiä ennen kokeen päättämistä ja tietokoneen sammuttamista. Poistuessasi jätä valvojalle kaikki suttupaperit (omalla nimelläsi varustettuna) ja YO-USB-tikku. Koesalissa liikkuessasi muista liikkua rauhallisesti ja turhaa häiriötä herättämättä.

Lisätietoa ylioppilastutkintolautakunnasta:

Yleistä tietoa ylioppilaskokelaille