Koulukuja 7, 03600 Karkkila

Svenska teatern Mamma Mia

Vi besökte Svenska Teatern i september och den var en helt rolig upplevelse. Svenska Teatern är en svenskspråkig teater där det förevisas olika pjäser på svenska till exempel Mamma Mia! -musikalen som vi tittade på.

 

SVENSKATEATERNKUVAT6

 

Byggnaden ser ganska elegant ut och dess inredning är utmärk. Teatern ligger i Helsingfors bredvid Stockmann.

Innan vi gick till Svenska Teatern, åt vi på Fazer Cafe i Stockmann. Där diskuterade vi vilka förväntningar vi har i anslutning till Mamma Mia! -musikalen. Snart var det dags att träffa vår lärare och gå tillsammans in Svenska Teatern. Vi fick sitta på andra radet där vi kunde se jättebra.

Musikalen var faktiskt intressant. Det var också lätt att förstå och vi skrattade en hel del. Låtarna var översatta skickligt på svenska. Överhuvudtaget var musiken fascinerande och njutbar. Uppsättningen var enkel men också mångsidig. Det beskrev grekiska kultur så bra att vi nästan trodde vara i Grekland. Den fantastiska belysningen skapade en glamorös stämning. Vi gillade skådespelarnas dräkter som passade musikalens tema.

Skådespelarna pratade klart och begripligt fast några av de hade rikssvenska accent. Det sätt som skådespelarna tillägnade sig åt sina roller var härligt.

Den bästa delen i musikalen var när de oljande männen dansade framför oss. Vi rekommenderar den här musikalen till alla!

SVENSKATEATERNKUVAT4

SVENSKATEATERNKUVAT5

SVENSKATEATERNKUVAT3

SVENSKATEATERNKUVAT2

SVENSKATEATERNKUVAT1