Koulukuja 7, 03600 Karkkila

KU2-ryhmän Helsingin matka

Kuvataiteen kakkosryhmä (kurssin teemana arkkitehtuuri ja muotoilu) vieraili 3.9. Helsingissä ja tutustui Ateneumin taidemuseoon ja Helsingin arkkitehtuuriin.

hki1
Bussissa kohti Helsinkiä! Mukana matkalla myös musiikin kakkosryhmä ja ruotsin kutosryhmät!

Ateneumissa ryhmä tutustui Tarujen kansat-näyttelyyn, jossa oli esillä norjalaista ja suomalaista taidetta 1800-luvun lopusta ja 1900-luvun alusta. Teemana näyttelyssä oli kansansadut, myytit ja tarut. Ateneumin kotisivuilla näyttelyä kuvataan näin:

Lapsuuden kirjojen peikot ja eläintarinat. Pimeän pelko, Kalevalan uroteot ja norjalaiset sadut, kuten Valkoinen karhukuningas Valemon. Näiden kertomusten ja myyttien pohjalta syntyneet teokset loihtivat kesäkuun puolivälistä lähtien Ateneumin saleihin tarujen valtakuntia, uljaita korpimaisemia ja kuvia kansanuskomusten olioista, jotka olivat yhtä aikaa kiehtovia ja pelottavia.” (http://www.ateneum.fi/fi/tarujen-kansat)

Tarujen kansat-näyttelyn lisäksi ryhmä tutustui myös Ateneumin pysyvään kokoelmanäyttelyyn, jossa on esillä Suomen taidehistorian merkittävimpiä teoksia.

hki2
Vincent van Goghin maalaus Ateneumin taidemuseossa

Arkkitehtuurikävelyllä kuviksen ryhmä kiersi Helsingin merkittäviä nähtävyyksiä: Eliel Saarisen suunnittelema jugendtyylinen rautatieasema, nykytaiteen museo Kiasma, hijaisuuden kappeli Kampin ostoskeskuksen edessä, musiikkitalo ja kansalaistori sekä Helsingin tuomiokirkko ja sen edessä uusklassinen senaatintori ja sitä ympäröivät rakennukset.

hki6
Nykytaiteen museo Kiasma
hki7
Musiikkitalon aulassa oleva taideteos
hki14
Öinen Helsinki
hki20
Helsingin tuomiokirkko senaatintorilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *