Tietokoneet opiskelussa

BYOD (Bring Your Own Device)

Karkkilan lukiossa lähdetään liikkeelle BYOD-ajattelusta eli siitä että opiskelija tuo oman tietokoneen päivittäiseen opiskeluunsa. Näin kone tulee tutuksi, se pysyy ajan tasalla ja toimii juuri niin kuin opiskelija itse haluaa. Koulun pääoppimisalusta Google Suite for Education toimii kaikissa laitteissa, joilla pääsee internetiin.

Karkkilan kaupunki tukee oman koneen hankintaa 100 eurolla vuosittain, jos opiskelijalla on aktiivisessa käytössä oma kone. Tuki maksetaan keväällä kun koneen aktiivisesta käytöstä on näyttöä. Koneen tulee täyttää myös ylioppilastutkintolautakunnan vaatimukset ks. Ohje sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Ylioppilaskoe tehdään aivan tavallisella kannettavalla tietokoneella. Koneessa tulee olla joko kiinteänä USB- ja ethernet-portti. Jos näitä ei koneessa ole kiinteänä, moneen tietokoneeseen ne saadaan edullisella lisäosalla. Kokeissa tarvitaan myös kuulokkeet ja hiiri. Kuulokkeita ja hiirtä ei saa yhdistää Bluetooth-tekniikalla vaan ne on oltava johdolla kiinni koneessa. Tietokone käynnistetään USB-muistilla olevalta käyttöjärjestelmällä, joka on kaikille kokelaille sama ja estää koneen omien ohjelmien käytön.

 

Karkkilan lukion sähköiset työvälineet

Wilma
Wilma on koulun tiedottamisen kannalta keskeisin työväline. Opiskelijat voivat valita Wilmassa kursseja, seurata suorituksiaan, lukea tiedotteita ja viestiä opettajien kanssa. Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa. Huoltajat voivat seurata ja selvittää Wilman kautta alaikäisen opiskelijan poissaoloja, viestiä opettajien kanssa ja lukea koulun tiedotteita.

Google Suite for Education
Google Suite for Education on Karkkilan lukion pääoppimisalusta, jossa opiskelijat voivat luoda omia dokumentteja, työstää niitä yhdessä ja jakaa niitä keskenään tai opettajalle. G Suiten olennaisia ohjelmia ovat dokumentit kokoava Drive, kurssin materiaalien jakoon sopiva Classroom ja kirjoitusohjelma Docs. Ohjelmaperheeseen kuuluu myös taulukkolaskentaa, verkkokyselyjä yms.
Rekisteriseloste (pdf)…
Lue lisää Googlen sivuilta…