Kurssivalinnat

Karkkilan lukioon ensimmäiseksi vuodeksi hakevat täyttävät sähköisen kurssivalintakaavakkeen (ks. opiskelijaksi-sivu). Karkkilan lukion tai oman yläkoulusi opo auttaa tarvittaessa kaavakkeen täytössä.

Karkkilan lukiossa jo opiskelevat tekevät ainevalintansa seuraavalle vuodelle Wilmassa. Wilman kurssitarjotin on avoinna 1.3.2019 klo 11.00 alkaen 8.3.2019 klo 23.59 asti. Kurssivalintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska oman opintopolun lisäksi valinnoilla on vaikutusta niin lukujärjestyksen tekoon kuin ryhmien perustamiseen.

Lukio-opintojen suunnittelussa voi käyttää apuna Karkkilan lukion kurssisuunnitelmaa 2019-2020, jossa näkyy kaikki lukion aikana valittavat kurssit. Tarkempaa tietoa kurssien sisällöistä löytyy Karkkilan lukion opetussuunnitelmasta.

Kurssivalinta tehdään Wilman kurssitarjottimessa.

1. Kirjaudu Wilmaan omilla tunnuksillasi
  2. Valitse yläpalkista Kurssitarjotin ja valitse nappi Kurssitarjottimeen
  3. Valitse vasemmasta reunasta Valinnat lukuvuodelle 2019-2020
  4. Valitse haluamasi kurssit
    • Vie hiiri kurssin lyhenteen päälle, niin näet ilmestyvässä muistilapussa kurssin nimen
    • Valittu kurssi muuttuu tummemmaksi
    • Oranssit kurssit ovat pakollisia kursseja, pinkit syventäviä valtakunnallisia, vihreät paikallisia syventäviä ja violetit soveltavia kursseja
    • Harmaalla merkityt kurssit ovat jo suorittamiasi kursseja. Huomaa, että tänä keväänä vielä suorittamattomia kursseja ei tule valita uudelleen.
    • Valitse ensisijaisesti oman (tulevan) vuosikurssisi kursseja.
    • Jokaisen aineen nimen perässä on ohje siitä, mitkä kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti valittavan toisena, mitkä taas kolmantena opiskeluvuonna.
    • Huomaa listan alareunassa olevat puolen kurssin mittaiset kurssit.
  5. Valintoja ei tarvitse tallentaa erikseen

Alla olevassa kuvassa on valittu kurssit ENA04.1, ENA05.1 ja ENA06.1.